MoMoSlo #1 - Mobile Video

18:00 | MobileTV

Mobitel (Slovenia)
Image via Wikipedia

Aleš Smokvina nam bo predstavil projekt Mobitel-ove mobilne televizije. Predavanje bo osredotočeno na tehnični del rešitve in bo namenjeno predvsem spoznavanju delovanja sistema ter problemov, ki jih je potrebno pri takem sistemu rešiti.

Aleš je Mobitelov strokovnjak za področje multimedijskih storitev in odličen poznavalec tehnologij, ki so potrebne za njihovo izvedbo v praksi.

18:30 | Licenciranje Mobilnih Vsebin

Pri pripravi konceptov ter implementaciji mobilnih storitev pomembno vlogo igra vsebina (content). Kakšen je proces zakupa avtorskih pravic vsebin za uporabo na mobilnih napravah, bo predstavil Jernej Kocjančič (@jerrnej).

19:00 | LiveCLIQ

LiveCLIQ je platforma, ki omogoča ustvarjanje video prenosov v živo neposredno iz vašega mobilnika. Kaj se skriva za tem nam bo predstavil Mislav (blog), soavtor JavaScript knjižnice Prototype, Ruby guru ter rekorder v Flight Control-u. Predaval bo v angleškem jeziku.

19:30 | Fennec

Fennec

Fennec je prihajajoči odprtokodni spletni brskalnik, ki ga ki ga razvija fundacija Mozilla. Fennec ima inovativen uporabniški vmesnik in prenaša koncepte svojega velikega brata (Firefox-a) na mobilne naprave.

Brian je že vrsto let razvijalec na različnih projektih, ki jih podpira Mozilla, poleg tega sodeluje tudi z znanimi globalnimi podjetji (npr. Facebook, Zemanta). Brian bo predaval v angleškem jeziku.

20:00 | Networking

Zadnji del Mobile Monday-a je namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje ;)

Datum: 15.6.2009
Ura: 18:00
Lokacija: Kiberpipa (zemljevid)
RSVP: Facebook

Se vidimo!

Enhanced by Zemanta

1x komentirano

Komentiraj